Dragi naši klijenti i pratitelji,

 

želimo Vas obavijestiti da u periodu od 20.12. 2020. do 10.01.2021. nećemo raditi.

Svi koji su nam do sada poslali upite će biti primljeni i napravit će se plan rada, a ostali koji se javljaju od 10.11. vjerojatno će biti primljeni početkom godine.

Prioritet imaju klijenti koji su trenutno aktivni u tretmanu, te iznimno, za njihove potrebe bit ćemo dostupni već početkom godine.

I dalje se možete javljati i upisati na našu listu. Molimo da se u tom periodu javljate isključivo putem maila.

Više o našem načinu rada možete pročitati OVDJE.


 

Želimo svima zahvaliti na ovogodišnjem radu s nama, ponosni smo na sve koji su bili uporni i kada je bilo najteže. Hvala svima na strpljenju da pričekate svoj termin, ali i na odluci da radite s nama. Puno smo i mi naučili, a ove godine smo aktivni i sami u terapiji CFT (Compassion and focuse therapy – treći val KBT-a) koja nam otvara nove uvide i mogućnosti za daljnji napredak.

Želimo vam ugodne blagdane i da u miru dočekate početak Nove godine. Vjerujemo da je ova godina mnogima bila izazovna, nadamo se da će vas naredni period potaknuti na promišljanje o životnim vrijednostima i ideji kakvi želite biti i čemu želite biti posvećeni. Izazova će uvijek biti a na svakome od nas je da pronađe vlastite načine kako da jača svoju izdržljivost i psihološku otpornost. O tome možete promisliti uz pomoć ovog kratkog radnog lista:

ŠTO JE NAJBOLJE ZA MENE?- radni list

 

 


Ovdje donosimo neke prijedloge za čitanje za vrijeme praznika, autore koji su nas potaknuli na promišljanje i koji nam pomažu da budemo svjesniji, bolji i jači. 

 

Paul Gilber: The Compassionate Mind_ A New Approach to Life’s Challenges

 

Russ Harris: The Happines Trap

 

Steven C. Hayes: A Liberated Mind: How to Pivot Toward What Matters – preporuka za razumijevanje prihvaćanja života kakav je  i razvoj psihološke fleksibilnosti

 

Daniel Siegel: The Developing Mind, How Relationships and the Brain Interact to Shape Who We Are – preporučamo sve što možete pronaći od njega u Nakladi Harfa, osobito ako ste roditelji ili u praksi radite sa djecom.

 

Carol Dweck: Mindset – predivna knjiga koji govori o otvorenom umu i kako situacije gledati šire i pozitivnije te ostvariti puni potencijal. Također ima jedno jako važno poglavlje za roditelje – kako pravilno poticati motivaciju kod djece– tople preporuke.

 

Alex Banayan – The Third Door_ The Wild Quest to Uncover How the World’s Most Successful People Launched Their Careers

 

Shamash Alidina: Mindfulness For Dummies – ako se želite upoznati s Mindfulness tehnikama, zgodna knjiga za početak. Mnoge terapije uvode mindfull vježbe i praksu u svoju primjenu, te istraživanja pokazuju da nam svjesnost pomaže da bolje razumijemo sami sebe i da donosimo mudrije odluke. Ideja je da izađemo iz svog uma (koji može biti prilično zeznut) i svjesno kročimo vlastitim životom.

 

 

Veselimo se nastavku rada i zajedničkog razvoja!

 

 

 

 

Skills

Posted on

November 13, 2020

css.php