Preporučena literatura

Preporučena literatura


Ovdje donosimo neke prijedloge za čitanje, autore koji su nas potaknuli na promišljanje i koji nam pomažu da budemo svjesniji, bolji i jači.

Listu ćemo povremeno nadopunjavati.


Paul Gilber: The Compassionate Mind_ A New Approach to Life’s Challenges
Russ Harris: The Happines Trap

Steven C. Hayes: A Liberated Mind: How to Pivot Toward What Matters – preporuka za razumijevanje prihvaćanja života kakav je  i razvoj psihološke fleksibilnosti

Daniel Siegel: The Developing Mind, How Relationships and the Brain Interact to Shape Who We Are – preporučamo sve što možete pronaći od njega u Nakladi Harfa, osobito ako ste roditelji ili u praksi radite sa djecom.
Carol Dweck: Mindset – predivna knjiga koji govori o otvorenom umu i kako situacije gledati šire i pozitivnije te ostvariti puni potencijal. Također ima jedno jako važno poglavlje za roditelje – kako pravilno poticati motivaciju kod djece– tople preporuke.
Alex Banayan – The Third Door_ The Wild Quest to Uncover How the World’s Most Successful People Launched Their Careers

Shamash Alidina: Mindfulness For Dummies – ako se želite upoznati s Mindfulness tehnikama, zgodna knjiga za početak. Mnoge terapije uvode mindfull vježbe i praksu u svoju primjenu, te istraživanja pokazuju da nam svjesnost pomaže da bolje razumijemo sami sebe i da donosimo mudrije odluke. Ideja je da izađemo iz svog uma (koji može biti prilično zeznut) i svjesno kročimo vlastitim životom.

 

 

 

 

 

 

Skills

Posted on

November 13, 2020

css.php