Najčešća pitanja

Na koji način se provode tretmani u Norvelu, koje su cijene usluga, što možete očekivati od nas i što mi od Vas, kako dogovoriti prvi susret i kako on otprilike izgleda…

ŠTO PROVODIMO OD PSIHOLOŠKIH TEHNIKA
 1.          Motivacijsko intervjuiranje
 2.          Problem solving
 3.          Savjetovanje usmjereno na klijenta
 4.          Kognitivno – bihevioralna terapija
 5.          Mindfulness terapija
 6.          ACT terapija
 7.          Interpersonalna terapija
 8.          Partnersko savjetovanje
 9.         Obiteljska terapija
 10.         Grupna terapija
 11.         Psihološka procjena kognitivnih sposobnosti i ličnosti

Ovisno što je problem, psiholog će nekada raditi kombinaciju tehnika, ovisno o procjeni što klijentu u datom trenutku najbolje odgovara. 

CIJENA SAVJETOVANJA I TERAPIJE

USLUGA I CIJENA:

 • INDIVIDUALNI TRETMAN ILI SAVJETOVANJE  (60 min)  – 250 kuna
 • PRVI SUSRET ZA PARTNERSKU  – 400 kuna
 • PARTNERSKA TERAPIJA  – susreti nakon prvog (90min) – 300 kuna
 • SAVJETOVANJE NA STRANOM JEZIKU (ENGLESKI, 60 minuta) – 350 kuna
 • SUSRET PREKO SKYPE-A ILI TELEFONSKI  – 350 kuna  (za klijente koji uplaćuju u Eurima) 
 • PSIHOLOŠKA OBRADA (3 – 6 sati obrada, sat savjetovanja + pisano mišljenje psihologa) – 900 kuna
 •  
 • Cijena susreta koji traje duže od sat vremena (90min), na inicijativu klijenta, naplaćuje se 300kn. 
 • Cijena susreta koji traje 2 sata, na inicijativu klijenta, naplaćuje se 400 kuna. 
 • Susret subotom ili vikendom, te susret iza 19 sati naplaćuje se 50 kuna više. 

 

(Cjenik je važeći od 15.08. 2019. godine. Cijene su kreirane prema etičkim standardima i smjernicama psihološke struke, prate našu kvalitetu rada i našu posvećenost klijentu te količinu klijenata koji nam se javljaju. 

Norvel zadržava pravo naplate dogovorenog susreta u slučaju nedolaska. Susret je potrebno otkazati dva dana prije dogovorenog termina i tada se plaća 50% cijene, otkazivanje susreta na sam dan se naplaćuje 100%. Molimo da vodite računa o susretima kako bi se izbjegla naplata neodržanog susreta. )

 

Napominjemo da se terapija provodi na temelju postavljenih ciljeva. Nakon završenog jednog ciklusa, često osobe požele raditi i na novim ciljevima, tako da nije čudno ako se u tijeku terapije promijene ili nadograde ciljevi. Susrete je moguće planirati prema vašim tekući obvezama, no za aktivni rad na sebi ne preporučamo razmak između susreta duži od dva tjedna. 

Terapija je ulaganje u sebe da bi bili bolje. Ako se dvoumite, ili smatrate čemu platiti terapeutski razgovor, zapitajte se koliko često platite ili kupite nešto samo da bi se kratkoročno bolje osjećali? Zašto ne poraditi na tome da se dugoročno dobro osjećate?

Postoji mnogo načina da bi bili jači, razgovor je ponekad najbolji način! 

 

Svakako napominjemo kada su problemi poput napada panike, agorafobije, anksioznosti, depresije, opsesivnog poremećaja, poremećaja ličnosti i sličnih dijagnoza, nužno je završiti planirani tretman, u protivnom terapija nije odrađena do kraja i samim time može doći do povrata simptoma.  Isprve je za napredak u tretmanu nužno da se susreti odvijaju jednom tjedno. U ovakvim situacijama tretman može trajati i duže i često ovisi o Vašoj motivaciji i trudu koji ulažete u vlastite promjene. Nakon završenog tretmana susreti se prorjeđuju, na mjesečnoj razini i dobro je povremeno sa psihologom napraviti samoprocjenu ciljeva i planova, da bi se na vrijeme prevenirale eventualne poteškoće.

Psiholog tretman odrađuje u suradnji s vama, zamislite se da ste TIM i da radite zajedno na rješavanju Vaših problema. Bez vaše suradnje nema ni napretka. 

 

 

 

KAKO DOGOVORITI SUSRET KOD PSIHOLOGA

Prvi korak je da nazovete na broj 095 858 14 17, ili da ispunite obrazac u kontakt formi, ili se javite na mail: info@norvel.hr. Trudimo se odgovoriti u roku od 24 sata.

Ako se ne javimo odmah na telefon, moguće je da smo u terapiji, te ćemo Vas kontaktirati čim to bude moguće. Termin je moguće dobiti, u najboljem slučaju, u roku 10 dana. Inače se trudimo da osoba ne čeka duže od 10 do 15 dana. 

Znamo da nije uvijek lako nazvati za pomoć i dogovoriti susret, tu se već mogu javljati mnoge negativne i zabrinjavajuće misli. Ne brinite, mi smo ovdje da Vam pomognemo i da Vas uputimo!

Tijekom procesa će vas pitati osobne detalje. Sve informacije koje podijelite s nama će se tretirati izrazito povjerljivo. Držimo se Zakona o psihološkoj djelatnosti i članovi smo Psihološke komore, te zastupamo prava klijenta. Norvel ne koristi izjave klijenata za marketinške svrhe i ni na koji način ne iznosi problematiku klijenta u javnost, osim ako klijent sam nije izjavio nešto o sebi i tom kontekstu spomenuo rad s nama. 

 

Imajte na umu:

Trebam li se zabrinuti ako mi je potrebna stručna psihološka podrška?

Ne. Trebate se zabrinuti ako Vam je potrebna, a ne tražite ju. Naime, u dijelovima našeg društva postoji stigma o pojedincima kojima je potrebna psihološka pomoć. No, vremena se mijenjaju. Prije nisu bili dostupni psiholozi i stil života je bio drugačiji. Današnji tempo života, užurbanost, smanjeni socijalni kontakti nude nova rješenja – a to je mogućnost kvalitetnog rada na sebi uz stručnu pomoć.  Mentalno zdravlje je bitno za naše svakodnevno funkcioniranje i svakako nije preporuka čekati dok ne bude nepodnošljivo. Mentalno zdravlje se liječi psihološkim razgovorom i tretmanima tako da se cjelovito pristupi čovjeku.

 

MODEL SUSRETA U NORVELU

U Norvelu se baziramo na kognitivno – bihevioralnoj terapiji i savjetovanju. Kognitivno – bihevioralna terapija je strukturirana i,ovisno o problemu, može trajati od 4 do 25 susreta koji se provode jednom tjedno. Provodimo metode koje su znanstveno dokazane i trudimo se pratiti najnovija istraživanja vezana za određene mentalne probleme. Psiholog s kojim radite, osim sat vremena koje provodi s vama, također ima zadatak i pripremiti se za taj susret, pripremati eventualne zadatke,  raditi na konceptualizaciji slučaja, procjenjivati napredak, dogovarati se s Vama i biti podrška i van susreta, putem mobitela i maila.

Do 4 susreta može trajati savjetovanje, no imajte na umu da ako trenutno imate problem, koristite farmakoterapiju, ili primjećujete da taj problem traje duže vrijeme, tada je potrebno i duže biti u terapiji. Ni jedna promjena ne može ići prebrzo, i Vi nakon terepije imate mogućnost biti sam svoj psiholog da bi prevenirali povrat simptoma. U terapiji će doći do trenutka kada ćete se osjećati ok, nekada je to u samom početku, nekada je to nakon 5- 10 susreta, nema pravila. U toj fazi, kada ste ok, to će biti znak da se najviše trudimo da radimo na sebi. Neki klijenti tada odustanu, smatraju da je to to. No, nažalost se vrate istim navikama. Gledajte sve u životu kao proces, nema kraja.. i dok radimo na sebi, zapravo radimo na prihvaćanju sadašnjeg trenutka. 

Truditi se da budemo bolje, ne znači odmah i da smo bolje. Psihoterapija je rijetko lak proces. Ima uspone i padove. Ako uz terapeuta i klijent naporno radi, dopušta si da osjeća, radi zdrave promjene – onda svakako ulaganje ide u dobrom smjeru. Veza između terapeuta i klijenta treba biti zdrava. Klijent je na prvom mjestu i cijeli proces je usmjeren na klijenta. Terapeut ne unosi svoj privatni život u seanse, i ne daje savjete na temelju vlastitog iskustva. Da možete riješiti problem slušajući tuđa iskustva, ne bi bilo psiholoških problema; prijateljski razgovor bi bio sasvim dovoljan. 

 

Psihologa u svakom trenutku možete pitati sve što Vas zanima ili Vam nije jasno. Psiholog će Vas u svakom susretu pitati kako se osjećate, da li ima nedoumica iz prošlog susreta, te da li se dogodilo nešto na što bi se bazirali u trenutnom susretu. Psihologu je važno da se što više otvorite i da imate slobodu izreći sve svoje misli i osjećaje.

Klijent može, u dogovoru s psihologom odraditi i do dva sat terapije. Ako se ide u tom smjeru, potrebno je naglasiti tu želju, jer će Vas psiholog obavijestiti kada je prošlo sat vremena. Tretman koji traje 90 minuta i duže, potrebno je prema navedenoj tarifi i naplatiti. 

PRVI SUSRET

Nakon što ste nam se javili i dobili termin, dolazite na prvi susret kod psihologa. Taj susret traje nešto duže, u prosjeku oko 90 minuta i cijenom se gleda kao i svaki individualni susret. 

Svrha ovog prvog susreta je da iznesete problem zbog kojeg tražite pomoć, pitate što Vas interesira, upoznate nas s prijašnjim tretmanima, pokušajima rješavanja problema i možda definirate ciljeve koje bi željeli ostvariti tijekom susreta. Normalno je da imate bojazni kako prezentirati problem i odakle početi. Tu ne brinite. Psiholog će Vam postavljati određena pitanja i zajedno ćete doći do problema i mogućeg cilja tretmana.  Psiholog će vas uputiti što bi bila najefikasnije terapija, kako se provodi, što možete očekivati od terapije i što će se očekivati od Vas.

Psiholog na temelju upitnika i drugih procjena može odrediti radnu dijagnozu (kao kad odete kod liječnika). Ta dijagnoza se odnosi na pretpostavku i pomaže da se što bolje odredi tretman.  Njena uloga nije da Vas se etiketira i ona ostaje samo između Vas i psihologa s kojim radite. Upitnike ćete rješavati na prvom susretu, ili na sljedećem prije ili poslije odrađenog tretmana. Nakon toga ćemo biti u mogućnosti dati Vam povratnu informaciju  o trajanju terapije. 

Nakon prvog susreta psiholog će Vam proslijediti materijale vezane za vaš trenutni problem i eventualne vježbe. Osim što dolazite kod psihologa, svrha terapije je i poticanja rada na sebi u svakodnevnom životu. Prvi korak je edukacija, edukacija sa psihološkog stajališta, da bolje promišljete o izazovima koje imate. 

Imajte na umu da u prvom razgovoru psiholog ne može puno saznati o Vama, može dobiti dojam na koji način gledate na život, no teško je samo na temelju jednog susreta otkriti naša bazična vjerovanja koja nas mogu dovoditi u nefunkcionalna ponašanja. Savjetovanje i terapija su proces, i vrlo često u pravilu traju kao i dužina trajanja problema. To je vrijeme za propitivanje i preispitivanje, vrijeme za nove odgovore. Nema prečice ili jednostavnog savjeta kako se promijeniti. Rad na sebi zahtijeva i podrazumijeva strpljenje. 

 

Napomena! Molimo Vas da na prvi susret donesete nalaze prijašnjih pregleda, psiholoških obrada i slično. 

Također Vas molimo da poštujete dogovor oko prvog susreta, upravo zbog dužine trajanja. Ako je potrebno otkazati, budite ljubazni i javite nam. Vjerujte da u tom trenutku veliki broj osoba sa sličnim teškoćama čeka na  svoj termin. 

PARTNERSKA TERAPIJA

Partnerska terapija se provodi putem kognitivno – bihevioralne terapije. 

Kada se partneri odluče na aktivni rad na svom odnosu kod nas to izgleda ovako:

Najprije dolazite kod nas na prvi susret, procjenjujete svoj odnos, te nakon toga svaki partner dolazi pojedinačno na dva do tri susreta. Ovaj samostalni dio je važan da bi psiholog napravio procjenu jeste li za partnersku terapiju, te da bi s vama proradio vaš način komunikacije, sustav vjerovanja i slično. 

Nakon toga dolazite s partnerom zajedno na susrete koji traju 90minuta. 

Svaka promjena ide malim koracima. Što duže čekate, potrebno je više malih koraka za oporavak. 

 

KAKO I KADA PLATITI

Plaćanje za susrete se izvršava unaprijed gotovinskim plaćanjem, ili neposredno nakon susreta, ili uplatom na račun. 

Kada se radi putem Skype-a, uplata se vrši unaprijed za svaki susret pojedinačno.  

Napominjemo da je za učinkovitost terapije važan redovan dolazak i da se terapije u početku provode barem jednom tjedno. Nama je u interesu da vam terapija ne bude dodatni stres, zbog toga imamo razumijevanja i mogućnost dogovora oko plaćanja i oblikovanja susreta.

 

OTKAZIVANJE SUSRETA ILI NEDOLAZAK - važna napomena

Kada dogovorite susret, cijeli termin je rezerviran za vas. Ako trebate otkazati termin, obavijestite nas dva dana prije.  Obavijest nam omogućava da Vaš termin ponudimo nekome tko je na listi čekanja. Ako nas ne obavijestite računajte da je Vaš sastanak održan i da ga je nužno platiti. Bolest ili iznenadne događaje uzimamo u obzir kao nešto što naravno ne možemo kontrolirati.

Ako ne otkažete termin dva dana prije, naplaćujemo 50% cijene susreta. Ako otkažete na sam dan susreta naplaćujemo 100% cijene susreta. Molimo za razumijevanje. Bitno nam je Vaše vrijeme, vrijeme osoba koje čekaju kao i vrijeme terapeuta. 

Dolazak na terapiju ili savjetovanje je Vaš prvi korak da radite na sebi i kreirate pozitivne promjene. Samim time Vaša je odgovornost da vodite evidenciju susreta i da samim time cijenite vrijeme koje ste sami sebi namijenili za svoje zdravlje.

Kada se nalazite u tretmanu, psiholog ima zadatak idućih tjedana rezervirati termine za Vas i kada dođe do određene kvote, on više ne prima dok s jednim klijentom ne bude gotov na način da može prorijediti terapiju. 

 

U koliko dođe do nepredviđenih okolnosti, budite ljubazni i na vrijeme se javite i regulirajte svoju obvezu prema nama.

Uplatu za propušteni termin možete izvršiti na IBAN: HR84 23400091160512828.  (50% iznosi 125,00kn, 100% iznosi 250,00kn)

Po uplati ćete od nas putem maila dobit račun, ili na idućem susretu. 

Hvala!

 

 

DEPRESIJA - INFORMIRAJ SE

Pripremili smo brošuru koju možete skinuti s naše stranice, proslijediti nekome ako je potrebno.  Brošura vam daje informacije o depresiji, kako je prepoznati kod drugoga, možete procijeniti svoju razinu depresije, a ovisno o rezultatu daje vam savjete što sve možete poduzeti.

Depresija nije privremena neraspoloženost i potištenost,  nešto što se događa ljudima koji su “neobični” ili “ludi”. Spada u jednu od najčešće dijagnosticiranih poremećaja, a veliki broj ljudi nikada nije ni pristupio liječenju. Ako se ne liječi adekvatno mogućnost recidiva je velika, a ako se uopće ne liječi kvaliteta života postaje jako narušena.
Depresija ja ozbiljan psihički poremećaj.

 

Depresija nije samo psihičko stanje koje se može javiti kod odraslih, već se u zadnje vrijeme sve više javlja i kod djece i adolescenata. Kod djece često bude prikrivena kao takva i pojavljuje se postepeno. Ono što na van vidimo je poremećaj u ponašanju, da su agresivni ili neposlušni, da žele biti sami ili da “bježe” od rješavanja problema, da se žale na tjelesne bolove, da su osjetljiviji na kritiku, da razvijaju ovisnosti.

 

Ako primijetite da se osjećate bespomoćno par tjedana, potražite pomoć na vrijeme. Rana intervencija doprinosi bržem ozdravljenju!

 

Preuzmite brošuru: 

 

Depresija – sve što trebate znati 

css.php