Najčešća pitanja

Na koji način se provode tretmani u Norvelu, koje su cijene usluga, što možete očekivati od nas i što mi od Vas, kako dogovoriti prvi susret i kako on otprilike izgleda, kako se pripremiti za susrete…

PREDBILJEŽBA ZA PSIHOLOŠKI TRETMAN i SAVJETOVANJE

 

Praktične smjernice:

U ovom trenutku su svi naši termini popunjeni. Čeka se na prvi termin, ovisno o problematici.

Prije nego nam se javite, ako se želite pribilježiti za listu čekanja, potičemo Vas da pročitate način rada te odgovore na najčešća pitanja u nastavku ove stranice. Svrha informacija je okvirno utvrditi je li ovaj način rada dobar za Vas s obzirom na vrstu problema koji Vas muči, Vaše osobine, preferencije i mogućnosti. Također uz pomoć informacija možete provjeriti svoja očekivanja od susreta. Ako imate pitanja koja nisu ovom stranicom obuhvaćena, budite slobodni kontaktirati nas.

KAKO ZAPOČETI:

 1. Najprije se informirajte o našem radu u dijelu u nastavku. Tu smo objasnili kako izgleda pristup, prvi susret, tempo rada, cijene usluga i poteškoće na kojima radimo. Važno nam je da to pročitate jer nisu svi stručnjaci za sve probleme. Slobodno pošaljte upit ako niste sigurni da li se prijaviti s obzirom na trenutne poteškoće.
 2. Popunite PRIJAVU za listu čekanja. Kroz par dana dobit ćete odgovor da ste uvedeni na listu.
 3. Kada se javimo, dođite na dogovoreni susret.
 4. Ako procijenite da je ovo za Vas, predlažemo početi rad na sebi.

 

PRIJAVA ZA SAVJETOVANJE ILI TRETMAN

 

 

CIJENA SAVJETOVANJA I TERAPIJE

USLUGA I CIJENA:

Napomena! Za prvi susret (inicijalni) molimo izvršiti uplatu na račun nakon što dobijete termin.


Individualni susreti

 • INICIJALNI SUSRET – procjena ili prvo savjetovanje (prvi susret trajanje 90 minuta) – 60 € 
 • INDIVIDUALNI TRETMAN ILI SAVJETOVANJE (45 do 60 minuta) – 50 € 
 • Tečaj Mindfulness-a  – individualni način rada kroz  8 susreta (90 – 120 minuta) – 640 € 

Grupni susreti

 • Partnersko savjetovanje i terapija (90 min) – 90 € 
 • Obiteljsko savjetovanje i prvi susret – roditelji i dijete (90min) – 80 € 
 • Konzultacije roditelja  (dok je dijete u tretmanu) – 40
 • Savjetovanje roditelja (dijete nije u tretmanu) – 90 min – 70
 •  
 •  
 • Održavanje radionica – cijena na upit prema opisu potreba i trajanja
 • Održavanje predavanja – cijena na upit prema opisu potreba

 

 • Edukacija iz statistike i metodologije – cijene pogledajte OVDJE

 


(Cijene su kreirane prema etičkim standardima i smjernicama psihološke struke, prate stanje na tržištu rada, našu kvalitetu rada, te količinu klijenata koji nam se javljaju. Norvel zadržava pravo definiranja silazne cijene prema procjeni učestalosti dolaska klijenta. Moguće je uplatiti do 5 susreta unaprijed ako su susreti redoviti.)

Norvel zadržava pravo naplate dogovorenog susreta u slučaju nedolaska. Molimo da vodite računa o susretima kako bi se izbjegla naplata neodržanog susreta. Molimo da pročitate naše smjernice za savjetodavni i psihoterapijski rad da bi imali više koristi od cjelokupne usluge. )


Napominjemo da se psihološki tretman provodi na temelju postavljenih ciljeva. Nakon završenog jednog ciklusa, često osobe požele raditi i na novim ciljevima, tako da nije čudno ako se u tijeku rada promijene ili nadograde ciljevi. Susrete je moguće planirati prema vašim tekući obvezama, no za aktivni rad na sebi ne preporučamo razmak između susreta duži od dva tjedna.

S obzirom da smo mi dosegli veliki broj stalnih klijenata i imamo listu čekanja, čekanje za prvi termin je dugo. Savjetujemo, da ako se odlučite raditi s nama, da se pripremite za to, svojim bilješkama, postavljenjim ciljevima, financijski… smjernice možete proći u nastavku na ovoj stranici. Ako smatrate da problem ne može čekati potičemo vas i da se javljate drugim kolegama da bi dobili prije termin.

Stručni psihološki pristup je ulaganje u sebe da bi bili bolje i imali funkcionalnije ponašanje i životne navike.  Spada u  psihološku domenu rada na sebi. Govori o osobi, ne samo da li ima poteškoće, već koliko osoba ulaže u vlastiti razvoj i promišljanje o samoj sebi.

Postoji mnogo načina da bi bili jači, razgovor je ponekad najbolji način! 

 

 

 

 

KAKO DOGOVORITI SUSRET KOD PSIHOLOGA

Prvi korak je da ispunite obrazac za PRIJAVU, a za dodatna pitanja se javite na mail: info@norvel.hr, a možete i nazvati na 095 8581417.

 • Kod nas je trenutno moguće upisati se na listu čekanja za psihološko savjetovanje i psihoterapijski rad. Zbog održavanja kvalitete rada moramo paziti koliko ljudi je aktivno u tretmanu i ne primamo nove dok netko ne završi sa svojim radom.  To što vas ne primimo odmah molimo da ne uzimate osobno. Sve više je pojedinaca koji traže pomoć. Ako vam čekanje nije opcija, svakako se obratite na neko drugo mjesto za pomoć.
 • Potrebno je na naš povratni mail odgovoriti ako želite čekati termin i da vas upišemo na listu čekanja, ili to navesti u prijavi.
 • Znamo da nije uvijek lako nazvati za pomoć i dogovoriti susret, tu se već mogu javljati mnoge negativne i zabrinjavajuće misli. Mi smo ovdje da vas uputimo i podržimo kako možemo u datom trenutku. Rado ćemo na vašu prijavu odgovoriti i pokušati vam pomoći kako možemo.
 • Tijekom procesa će vas pitati osobne detalje. Sve informacije koje podijelite s nama će se tretirati izrazito povjerljivo. Držimo se Zakona o psihološkoj djelatnosti i članovi smo Psihološke komore, te zastupamo prava klijenta. Norvel ne koristi izjave klijenata za marketinške svrhe i ni na koji način ne iznosi problematiku klijenta u javnost, osim ako klijent sam nije izjavio nešto o sebi i tom kontekstu spomenuo rad s nama.

 

MODEL SUSRETA U NORVELU i PREPORUKE TRAJANJA TRETMANA

U Norvelu se baziramo na kognitivno – bihevioralnoj terapiji i savjetovanju i terapijama trećeg vala, Terapija prihvaćanja i posvećenosti (Acceptance ad commitment therapy) i Terapija usmjerena na suosjećanje (Compassion focused therapy)).

Kognitivno – bihevioralna terapija je strukturirana i, ovisno o problemu, ako je jednostavniji, može trajati od 4 do 25 susreta koji se provode jednom tjedno. Provodimo metode koje su znanstveno dokazane i trudimo se pratiti najnovija istraživanja vezana za određene mentalne probleme.

Od 4 do 12 susreta može trajati psihološko savjetovanje. Psihoterapijski rad ovisi o problematici i trajanju problema. Ako trenutno imate dijagnosticiran problem, koristite farmakoterapiju, ili primjećujete da taj problem traje duže vrijeme, tada je potrebno i duže biti u terapiji. Ni jedna promjena ne može ići prebrzo, i Vi nakon terapije imate mogućnost biti sam svoj psiholog da bi prevenirali povrat simptoma.

BKT se obično provodi kroz tjedne susrete u trajanju do 60 minuta. S obzirom na broj susreta, smatra se terapijom kraćeg trajanja. Ovo podrazumijeva rad na konkretnim, jasnim i specifičnim ciljevima. Ukupno trajanje terapije obično je dulje ako je poremećaj jače izražen, duže traje i ako postoje višestruke smetnje (komorbiditet), poremećaj osobnost.  Trajanje terapije uvelike ovisi i o Vašem angažmanu između susreta i pripremi za susret. Terapija je visoko edukativna i zahtijeva od klijenta i ustvajanje novih vještina.

 


Najvažniji ciljevi koje provodimo u terapiji:

 1. Djelovanje na psihičke i psihosomatske simptome (anksioznost, depresija, psihosomatske poteškoće..)
 2. Podučavanje klijenta samoupravljanju na kognitivnoj razini, emotivnoj razini, fiziološkoj i ponašajnoj.
 3. Povećanje  samopoštovanja, samoefikasnosti i samokontrole.
 4. Razvijanje sposobnost suočavanja sa životnim stresorima.

 


 

Psihologa u svakom trenutku možete pitati sve što Vas zanima ili Vam nije jasno, ili dati povratnu informaciju na rad. Psiholog će Vas u svakom susretu pitati kako se osjećate, da li ima nedoumica iz prošlog susreta, te da li se dogodilo nešto na što bi se bazirali u trenutnom susretu. Psihologu je važno da se što više otvorite i da imate slobodu izreći sve svoje misli i osjećaje.

Napominjemo da je za učinkovitost terapije važan redovan dolazak, rad između susreta i da se terapije u početku provode barem jednom tjedno, iznimno i ovisno o problemu može i jednom u dva tjedna. Sve veće od tih razmaka može onemogućavati kontinuirani rad i prolongirati napredak.

Kognitivno-bihevioralna terapija je djelatna terapija. Zahtijeva dosta klijentovog angažmana. Ako se samo želite nekome povjeriti, posavjetovati se, možete i to navesti kao svoje očekivanje, ali tada se u principu ne planira terapija nego nekoliko savjetodavnih susreta. Ako pak očekujete da ćete samo razgovorom riješiti svoje probleme, onda kognitivno-bihevioralna terapija nije pravi izbor za vas, jer je njezin cilj riješiti probleme, a ne samo pričati o njima. U početku može biti da klijentu treba vremena da odredi ciljeve, no ako se uoči da ne prihvaća kognitivno – bihevioralni model onda će se sugerirati drugačiji oblik rada.

Na početku rada, kroz nekoliko susreta,  imate pravo vidjeti je li ovaj način rada za vas. Nije svaki oblik rada za svakoga, no ovaj način svakako traži aktivnog klijenta i dosta rada između susreta. Ponekad pojedincima treba više vremena da se otvore, i to promatrajte kao proces. Sve nedoumice koje imate u vezi rada savjetujemo da prođete osobno na susretu.

U svakom trenutku možete odustati od procesa ili ga prekinuti bez obrazloženja. No ako smatrate da psiholog nije bio korektan, savjetujemo da to osobno prođete s njim. Imajte u vidu da radite s drugim čovjekom, koji također može pogriješiti ili nešto krivo pretpostaviti. Ako u početku više puta iznenada odgodite susret, psiholog će vam ostaviti prostora da razmislite o nastavku, no smatra da je na vama odgovornost da se ponovno javite ako budete spremni redovito dolaziti. Ako psiholog prekida proces, on će vam navesti razloge za to i objasniti svoju odluku.

Nakon završenog tretmana predlažemo povremeno provjeravanje funkcioniranja i prakticiranja tehnika sa psihologom.

PRVI SUSRET

Nakon što ste nam se javili i dobili termin, dolazite na prvi (inicijalni) susret kod psihologa.

Taj susret traje nešto duže, u prosjeku oko 90 minuta.

Svrha ovog prvog susreta je da pokušate iznijeti problem zbog kojeg tražite pomoć, pitate što Vas interesira, upoznate nas s prijašnjim tretmanima, pokušajima rješavanja problema i možda definirate ciljeve koje bi željeli ostvariti tijekom susreta. Normalno je da imate bojazni kako prezentirati problem i odakle početi. Tu ne brinite. Psiholog će Vam postavljati određena pitanja i zajedno ćete doći do problema i mogućeg cilja tretmana.  Na našim stranicama možete pronaći smjernice kako se pripremiti za susret. Psiholog će vas uputiti što bi bila najefikasnije terapija, kako se provodi, što možete očekivati od terapije i što će se očekivati od Vas. Nakon toga vi odlučujete da li je ovo odgovarajući način rada za vas.

Psiholog na temelju upitnika i drugih procjena može odrediti smjer rada.  Upitnike ćete rješavati nakon prvog susreta, ili na sljedećem prije ili poslije odrađenog tretmana. Nakon toga ćemo možda biti u mogućnosti dati Vam povratnu informaciju  o okvirnom trajanju terapije, je li ovaj način rada za vas i da li je potrebno napraviti konzultaciju sa psihijatrom. Trajanje ovisi o dužini trajanja samih problema, a ovisi i o vašim trenutnim kompetencijama.

Nakon prvog susreta psiholog će Vam također proslijediti edukativne  materijale vezane za vaš trenutni problem i eventualne vježbe, ako procijenite da želite ući u tretman. Tako će vas potaknuti da dodatno promislite o svemu i da utvrdite svoju odluku da radite na sebi.  Osim što dolazite kod psihologa, svrha terapije je i poticanje rada na sebi u svakodnevnom životu. Prvi korak je edukacija, edukacija sa psihološkog stajališta, biblioterapija, da bolje promišljate o izazovima koje imate.

Imajte na umu da u prvom razgovoru psiholog ne može puno saznati o Vama, može dobiti dojam na koji način gledate na život, no teško je samo na temelju jednog susreta otkriti naša bazična vjerovanja koja nas mogu dovoditi u nefunkcionalna ponašanja. Psihologu treba vremena da vas upozna, ali i nekim osobama da se zaista otvore. Vrlo je česta prisutnost visokih očekivanja od prvog razgovora. Prvi susret nije terapija, već priprema za isto. Ponekad i sljedeći susreti služe za otkrivanje ciljeva i iznošenje problema, ako klijent ima poteškoću odredit smjer rada. Nema, nažalost, čarobnog štapića i nema magičnog izliječenja tijekom prvog ili nekoliko prvih susreta. Savjetovanje i terapija su proces, i vrlo često u pravilu traju kao i dužina trajanja problema. To je vrijeme za propitivanje i preispitivanje, vrijeme za nove odgovore. Nema prečice ili jednostavnog savjeta kako se promijeniti. Rad na sebi zahtijeva i podrazumijeva strpljenje. Također, imajte u vidu da rad nas sebi podrazumijeva u konačnici promjenu ponašanja. 

 

Napomena!

Molimo Vas da na prvi susret donesete nalaze prijašnjih pregleda, psiholoških obrada i slično.

Na susret možete doći sa svojim bilješkama i promišljanjima, tj. aktivno se pripremiti za njega. Razmislite kakva imate očekivanja od samog početka i jesu li ona realna.

Također Vas molimo da poštujete dogovor oko prvog susreta, upravo zbog dužine trajanja. Ako je potrebno otkazati, budite ljubazni i javite nam. Vjerujte da u tom trenutku veliki broj osoba sa sličnim teškoćama čeka na  svoj termin.

Kako se pripremiti za dolazak s djetetom na prvi susret

Pripremili smo vam tekst na OVOJ poveznici koji možete pročitati.

“Ponekad je potrebno uložiti mnogo truda da se djetetu pomogne i da ga se usmjerava da izraste u odgovornu, stabilnu i sposobnu osobu. Roditeljska uloga podrazumijeva skrbiti o djetetu i štititi ga. Na vama je da osluškujete potrebe svog djeteta. Ponekad naši emocionalni i psihički problemi mogu utjecati i na ponašanje naše djece.  To možemo primijetiti kada se dijete pođe ponašati drugačije od uobičajenog. Dobro je da tada roditelji sagledaju i svoju mentalnu stranu jer je obitelj povezana i što tišti jednoga lako može utjecati i na drugoga člana. Često čujem roditelje koji kažu da dijete ništa ne zna jer mu ne govore o svojim problemima. Bitno je sa djetetom razgovarati o svemu na njemu primjeren način u skladu s dobi. Uvažavati dijete kao dio obitelji je jako važno. Svaki član obitelji se treba osjećati jednako vrijedno i imati mogućnost da sudjeluje u donošenju odluka i načina rješavanja problema.”

PRIPREMA ZA SUSRET: Kako se pripremiti za savjetodavni/ terapijski susret?

Od susreta imate najviše koristi ako ste se pripremili za njih i ako ste provodili dogovoreni plan izvan susreta. Ovdje donosimo neke smjernice kako promišljati o sebi u vidu pripreme za susret.

Planirajte unaprijed – odredite jasne sastanke i potvrdite sa psihologom. Razmislite kada imate vremena i kada bi mogli dolaziti. Ponekad se ljudi u afektu (impulzivno, nepromišljeno) odlučuju za psihoterapijski rad, žele instant promjenu jer im je dosta. Psihologu to prezentiraju hitnoćom i nemogućnošću čekanja. Neke situacije su zaista hitne, no tada je moguće da je potreban i drugi vid pomoći ako smatrate da ne možete funkcionirati. Dodatni problem tada nastaje i što osoba ne razmisli o vlastitim mogućnostima dolaska. Imate li vremena posvetiti se sada radu na sebi? Također, naglašavamo da je terapijski rad proces, a ne nešto što traje par susreta.

Odlučite prije dolaska o čemu bi razgovarali.

Koji su problemi nastali do sada? Kako ste se nosili s njima?

Koje stvari bi željeli promijeniti?

Imate li ideju kako bi to postigli ili kako ste to radili do sada?

Susreti su ograničeni trajanjem, ako imate više toga, razmislite što vam je prioritet, a onda napravite skicu i za sljedeće susrete.

 

Što ako dolazite na drugi, treći… susret ili dolazite par mjeseci nakon završenog jednog dijela tretmana?

Ako vam nije prvi susret, razmislite o važnim temama koje bi uveli u sljedeći susret i pregledajte zadatke koje se dobili na prošlom susretu.

Razmatrajte dolazak kao preventivnu mjeru ako su se sastanci prorijedili. Pripremite se prije dolaska da bi susret bio efikasan.

Što ste naučili iz rada na zadatku koji ste dobili?

Što ste si pribilježili kao bitno na zadnjem susretu? Ima li nešto što bi prošli sa psihologom od zadnjeg susreta?

Ako niste napravili domaću zadaću, razmislite što vas je omelo u tome. Je li vam bilo nešto nejasno ili zahtjevno?

Pregled proteklog tjedna – kakav je bio, koji su bili bitni događaji?

Osim zadaće, jeste li radili na još nekim vještinama bihevioralne i kognitivne terapije (vježbe od prije, npr vodili dnevnik, pratili distorzije, pratili raspoloženje, bilježili dnevne aktivnosti, propitivali svoje misli)?

Je li vam neka vježba trenutno korisnija?

Da li bi se više bavili nekim vježbama?

Kako bi se potaknuli da više radite određene vježbe?

Imate li neka očekivanja od rada na sebi koja vam ometaju sam rad?

 

VAŽNA NAPOMENA

Terapija će s vremenom pokazivati pozitivne rezultate ako:

 • si zaista dopustite da dobijete pomoć,
 • ako su vam ciljevi realni i surađujete da dođemo zajedno do toga,
 • ako ne očekujete da vam terapeut kaže što da radite ili da se potpuno riješite npr. anksioznosti i depresije,
 • ako ste iskreni prema terapeutu (on zna ono što mu kažete i ako nešto pretpostavlja mora dobiti vašu potvrdu),
 • ako radite vježbe između susreta,
 • pronašli ste vrijeme za mentalno zdravlje. 

Normalno je da se za vrijeme terapije osjećate čudno i da vam je teško. Normalno je da ponekad napustite susret, a da ste više uznemireni nego ste bili i da si uzmete period odmora i prorade nakon susreta, normalno je da se ne razumijete s terapeutom u svakom trenutku  – slobodno mu recite svoje nedoumice i kako se osjećate. Normalno je da kada bude teško da propitujete zašto uopće idete na terapiju i da vam djeluje da je proces spor. Normalno je da je početak zamoran i dopustite si vrijeme da se naviknete. Neobično je strancu govoriti svoje probleme, misli i osjećate, neki se lakše tome prilagode, nekima treba više vremena. Još je ponekad neobičnije razvijati otvoreni i iskreni razgovor sam sa sobom kroz vježbe. Zato upornost i trud nisu male stvari, no dugoročno nam omogućuju više povjerenja u samog sebe.

Svaka osobna promjena proizlazi iz nas samih, uz povremeno stručno vodstvo, samo moramo vjerovati da je u redu pokušati i da imamo pravo na promjenu.

 

 

PARTNERSKO SAVJETOVANJE I TRETMAN - tijek i prikaz rada

Partnersko savjetovanje i terapija – okvirni tijek i prikaz rada

Partnerska terapija i savjetovanje se provodi putem kognitivno – bihevioralne terapije i terapija trećeg vala. Istraživanja pokazuju da partnerska terapija može pomoći u poboljšanju zadovoljstva odnosom, umanjenju stresa i umanjenju poteškoća raspoloženja, odnosno smanjenju simptoma depresije i anksioznosti. Učinkovitost terapije će varirati o samim prednostima para, specifičnim problemima i motivaciji i angažiranosti para. Ponekad se za terapiju odlučujemo no ne mora nužno značiti da smo i spremni prijeći u akciju da bi došlo do dugotrajne promjene.

Prije nego se odlučite za partnersku terapiju razmislite o sljedećim stvarima:

 1. Trošak – partnerska terapija može biti skupa i financijski zahtjevna.
 2. Vrijeme – partnerska terapija zahtijeva vrijeme i predanost radu i mimo susreta
 3. Motivacija – ako je samo jedan motiviran za rad a drugi nije, napredak u terapiji vjerojatno neće biti moguć
 4. Izlaganje – razgovor o problemima može biti emocionalno težak i da bi došlo do oporavka isprve se možemo osjećati i lošije
 5. Očekivanja – što su očekivanja realnija, napredak je izgledniji

Ono što želimo reći je da nema čarobnog, brzog rješenja u kojem će odnos biti posložen na zadovoljstvo obje strane. Ovome naravno doprinose i mitovi u partnerskom odnosu s kojima ćete se upoznati u procesu rada.

No, ponekad samo prvi susret u svakom slučaju vam može pomoći da pronađete odgovore na neka vama važna pitanja.

 

Kada se partneri odluče na aktivni rad na svom odnosu kod nas to izgleda otprilike ovako:

Parovi i pojedinci traže partnersku terapiju iz raznih razloga. Parovi mogu potražiti pomoć zbog sve veće učestalosti sukoba, zbog nekog specifičnog problema ili skupa problema koje ne mogu riješiti, ili zbog nezadovoljstva odnosom. Ponekad netko traži individualno terapiju zbog depresije, anksioznosti, a možda se zapravo radi o bračnim problemima.

Uzroci partnerskih problema leže u očekivanjima, zanemarivanjima, kritiziranju, svađama i negativnim vjerovanjima o drugom članu para i odnosu.

Ako se jedan od supružnika ponaša negativno, drugi će uzvratiti istom mjerom i tako započinje lančana reakcija sve žešćih negativnih reakcija.

Sukobi mogu nastati zbog očekivanja jednog partnera da će biti kritiziran. Na nesretne parove jako utječu vanjski stresovi i na njih snažno utječu trenutni osjećaji na temelju kojih procjenjuju svoj odnos.

Negativnost u odnosu dovodi do toga da su se supružnici toliko navikli osjećati se napadnuto, da prestanu uopće slušati što onaj drugi govori, već samo spremaju protunapad na očekivanu kritiku.

Posljedica ovakvog odnosa su da supružnici više ne cijene ugodna i privlačna ponašanja, ne cijene napore onog drugog, razvijaju druge potrebe, uzimaju partnera zdravo za gotovo, ne čine više ljubazne stvari koje su prije razvijali toplinu među njima. Također može biti da je jedan od partnera razvio poremećaj raspoloženja što može dovoditi do još većih poteškoća.

 

Terapija počinje dvjema ili trima seansama namijenjenim za procjenu problema, osim ako se radi o nekoj akutnoj krizi.

Svrha tih procjena je da se odredi da li je partnerska terapija prikladna za par. Tretman počinje kada terapeut dovoljno upozna problem para i donese odluku o tijeku terapije.

(Time se umanjuje nerealistično očekivanje da nakon jednog susreta slijede velike promjene.)

Na prvom susretu se iznose dobre strane odnosa i problematične strane odnosa.

To otkrivamo pitanjima tipa:

 • Koliko dugo primjećujete problem?
 • Koje korake ste do sada poduzeli?
 • Tko je predložio dolazak?
 • Možete li navesti jasno primjer problema?
 • Povijest odnosa?

 

Drugi susret (ili više njih ako je potrebno) se provodi individualno sa svakim od partnera.

On nam služi da bi postavili pitanja na koja možda još ne možemo odgovoriti na zajedničkom susretu:

 • Volite li još svog partnera?
 • Sviđa li vam se vaš partner?
 • Ako biste imali čarobni štapić kojim biste sve u vašem braku učinili idealnim, što biste mijenjali?
 • Imate li vanbračnu aferu? Želite li se rastati?

Sve što jedan izjavi da treba ostati tajna za drugog partnera, psihologova je etička dužnost da to poštuje, iako potičemo da odnos bude što otvoreniji. Ako je pokrenuta priča o rastavi i od strane partnera je ona prilično sigurna, ne možemo raditi partnersku terapiju.

Susret nakon individualnih služi da bi se prezentirao prikaz jakih i slabih strana para, njihov problem i prijedlog za rad.

Terapeut naglašava odgovornost para, pristajanje na kompromise i suradnju, te iznosi ako postoje određene zabrinutosti za optimalan tijek rada.

Partneri se obvezuju da će aktivno raditi između susreta i da će poštivati pravila koja se uspostave na susretu.

 

Dalje, ako se nastavi sa radom, partneri nakon svakog susreta, koji traje oko 90 minuta, dobivaju zadatke za rad u kojima im se navodi svrha provedbe vježbe. Svrha rada je da u terapiju parovi unose svoje probleme od tog tjedna te isto vježbaju razriješiti uz pomoć stručnjaka.

Jedan od ciljeva terapije je da parovi uoče da njihov odnos nije statičan i da se s njim uvijek nešto može učiniti.

Svaka promjena ide malim koracima. Što duže čekate, potrebno je više malih koraka za oporavak.

Jeste li znali?

Brak ne bi trebao biti odnos koji izaziva patnju, već suradnički, partnerski odnos.  Ako osjećate patnju i nemoć, ili ne vidite rješenje problema,  vrijeme je da reagirate. Učinkovito rješavanje problema zahtijeva dobru volju i dobre vještine, koje se mogu svladati i naučiti. U svakom slučaju, prevencija je ključ dobrog mentalnog zdravlja i kvalitetnog odnosa s drugima.

Istraživanja pokazuju da unutar 15 godina braka se rastaje 43% brakova, a u tom peridu nikada ne potraže pomoć.

Ako je u braku puno sukoba, koji dovode do vrijeđanja, ponižavanja, verbalnog i fizičkog zlostavljanja, potrebno je napraviti evaluaciju odnosa i da li bi nastavak zajedničkog suživota bio zdrava opcija. Također je potrebno propitati načine zaštite partnera koji je nemoćniji u odnosu.

Partnerska terapija ne služi tome da promijenimo partnera. Ako postoje poteškoće i mimo partnerskog odnosa, ponekad može biti potrebna i individualna ili grupna terapija.

 

 

 

 

 

KAKO I KADA PLATITI; ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Plaćanje za susrete se izvršava unaprijed gotovinskim plaćanjem, ili neposredno nakon susreta, ili uplatom na račun (transakcijski). Nemamo mogućnost kartičnog plaćanja. 

Ako za susrete uplaćujete putem transakcije molimo da ih izvršavate prije susreta ako je moguće, ili neposredno nakon susreta. Moguće je uplatiti 5 susreta unaprijed, ako mislite da će to olakšati stvar (250 eura).

Ako želite za susret uplatiti, molimo da to navedete pri dogovoru termina. Za prvi susret je potrebno platiti prije samog susreta i poslati na dokaz o uplati.

Uplata se vrši transakcijski i za račun nam je potreban OIB i adresa uplatitelja. Ako ste uplatu izvršili, na susretu možete ostaviti svoje podatke, ili ih poslati putem maila sa dokazom uplate. Ako za vas uplaćuje netko drugi, u opis plaćanja neka navede vaše ime i prezime. Susreti koju su uplaćeni unaprijed potrebno je iskoristiti kroz maksimalno 8 tjedana od prvog susreta.

Uplatu molimo izvršiti na:

                    IBAN: HR84 23400091160512828

Opis plaćanja: Ime i Prezime, adresa

Model i broj: 00 i broj OIB

 

 

Izjava o privatnosti
 
Sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (Uredba), obavještavamo vas da će podaci koje navedete u mailu biti registrirani u našoj bazi podataka te će se obrađivati ručno i automatizirano sukladno Uredbi te nacionalnom zakonodavstvu, koje definira provedbu uredbe o zaštiti podataka.

 

 

 

OTKAZIVANJE SUSRETA ILI NEDOLAZAK - važna napomena

Kada dogovorite susret, cijeli termin je rezerviran za vas. Ako trebate otkazati termin, obavijestite nas dva dana prije.  Obavijest nam omogućava da Vaš termin ponudimo nekome tko je na listi čekanja. Ako nas ne obavijestite računajte da je Vaš sastanak održan i da ga je nužno platiti. Bolest ili iznenadne događaje uzimamo u obzir kao nešto što naravno ne možemo kontrolirati i razumijemo da neke odgovornosti mogu biti važnije.

Savjetujemo da rad na sebi ne planirate impulzivno. Pripremite se, jer problem neće biti riješen u jednom susretu. Ako niste spremni na proces rada na sebi, upornost i ustrajnost, nitko drugi vam to ne može usaditi. 

Ako otkažete na sam dan susreta (24 sata prije termina) naplaćujemo 100% cijene susreta. Molimo za razumijevanje. Bitno nam je Vaše vrijeme, vrijeme osoba koje čekaju kao i vrijeme terapeuta.

Dolazak na terapiju ili savjetovanje je Vaš prvi korak da radite na sebi i kreirate pozitivne promjene. Samim time Vaša je odgovornost da vodite evidenciju susreta i da samim time cijenite vrijeme koje ste sami sebi namijenili za svoje zdravlje. Vjerujemo da će biti dana da vam se neće dati doći, no upravo takvi dani mogu imati najviše dobrobit za vas. Psiholog će se s vama dogovoriti oko susreta, no vaša je obveza da se javljate na vrijeme i da dogovarate susrete. Svrha psihoterapije je preuzeti odgovornost za svoj život, a prvi korak je onda preuzeti odgovornost za susrete.

Kada se nalazite u tretmanu, psiholog ima zadatak idućih tjedana (mjeseci) rezervirati termine za Vas i kada dođe do određene kvote, on više ne prima nove klijente dok s jednim klijentom ne bude gotov na način da može prorijediti terapiju. Provedba dogovorenog susreta potiče razvoj povjerenja i osobne odgovornosti.

 

Ako dođe do nepredviđenih okolnosti, budite ljubazni i na vrijeme se javite i regulirajte svoju obvezu prema nama.

Uplatu za propušteni termin možete izvršiti na:

IBAN: HR84 23400091160512828. 

Opis plaćanja: Ime i prezime i adresa 

Model i broj: 00  unesite broj svog OIB

Poslati dokaz o uplati na info@norvel.hr

Po uplati ćete od nas putem maila dobit račun, ili na idućem susretu.

Hvala!

 

 

css.php