O nama

Dajana Krupić

Dajana Krupić

PSIHOLOG

Po samom završetku studija psihologije započinjem s edukcijom iz kognitivno-bihevioralne terapije koju otada primjenjujem. U svom radu primjenjujem i terapije i tehnike  iz najnovijeg, tzv. trećeg vala kognitivno-bihevioralnih terapija: Kognitivnu terapiju usredotočene svjesnosti (Mindfulness Based Cognitive Therapy), Terapiju prihvaćanjem i posvećenošću (Acceptance and Commitment Therapy – ACT) i Terapiju usredotočenu na suosjećanje (Compassion focused therapy-  CFT).  Osim uloge psihologa, imam i druge značajne uloge. Tako mogu reći da se oblikujem i rastem kao osoba kroz ulogu majke dvoje prekrasne djece, ulogu supruge jako poticajnog i podržavajućeg supruga, ulogu prijateljice, mentorice, kolegice, sestre, kćeri, susjede, pripadnice zajednice u kojoj živim…

Poduzetnička ideja da pokrenem Norvel je nastala kao produkt dugogodišnjeg iskustva u savjetodavnom radu kroz psihološku praksu. Od samog završetka studija psihologije djelujem i vodim psihološka savjetovanja kroz civilna društva. Od 2009. prakticiram kognitivno – bihevioralne tehnike u savjetodavnom radu. Osnivač sam Udruge za zaštitu mentalnog zdravlja i pozitivne obiteljske klime „Kvaka“ koja je povezala niz stručnjaka iz područja psihologije te je realizirala nekoliko projekata. Paralelno uz angažman u civilnom sektoru, imam i dugogodišnje iskustvo u radu

  • s djecom i mladima kroz rad u školskom i zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi,
  • s ovisnicima,
  • s obiteljima kroz psihološka savjetovališta,
  • na partnerskim odnosima i
  • sa žrtvama mobinga – zlostavljanja na radnom mjestu.

Nastojim se stalno usavršavati i educirati, a zanimam se za kliničko područje rada i istraživanja, te sam educirana za procjene klijenta stručnim i dijagnostičkim sredstvima.

Iskustvo rada u zdravstvenom sektoru u domeni psihijatrije ukazalo mi je na potrebu za drugačijim pristupom mentalnom zdravlju, psihološkoj dobrobiti pojedinca, a osobito kada su u pitanju najranjivija skupina našeg društva, a to su – djeca.

Posjedujem iskustvo u radu u javnom, privatnom i nevladinom sektoru što mi je pomoglo da razumijem bolje prirodu ljudskih odnosa na radnom mjestu, te samim time potrebe zaposlenika, tako da imam interes za mentalno zdravlje u radnim organizacijama.

Član sam Hrvatske psihološke komore i Udruženja za bihevioralno – kognitivne terapije.

Moji profesionalni interesi odnose se na psihoterapiju, kliničku psihologiju i psihologiju ličnosti. Posebno se zanimam za temu depresije i anksioznosti kod djece i odraslih te problema koji su usko povezani s tim. Kroz svoj posao primjenjujem niz osmišljenih radionica i programa upravo za to područje, te ono što me najviše veseli, mogu isprobava i kreirati nove tehnike u radu s klijentima. Kontinuirano se usavršavam u Mindfulness terapijama i Terapiji prihvaćanja i suosjećanja (ACT –  treći val kognitivno bihevioralnih terapija).

Moje životno i radno iskustvo mi govori kako svaka osobna promjena proizlazi iz nas samih, samo moramo vjerovati da je u redu pokušati i da imamo pravo na promjenu.  Kao ravnateljica Poliklinike za psihijatriju i fizikalnu medicinu stekla sam uvid u mogućnosti i ograničenja zaštite mentalnog zdravlja u okviru zdravstvenog sustava. To iskustvo me nagnalo da pokušam nešto održivije, te dugoročno korisnije za zajednicu u kojoj živim. Smatram da mentalno zdravlje ne treba gledati zasebno, već ga je nužno implementirati u dio cjelokupnog zdravstvenog sustava. Dok to ne bude tako, drago mi je da ima sve više pojedinaca poput mene koji pružaju usluge zaštite mentalnog zdravlja, jer ponekad su razgovor i suosjećanje najbolji načini da zaista budemo jači. U to vjerujem i to mi svakodnevno pokazuju moji klijenti.

Dino Krupić

Dino Krupić

vanjski suradnik Norvela

Uz psihološko savjetodavni i tretmanski rad bavimo se i istraživačko- edukativnim radom. U tom dijelu najveću ulogu ima dr.sc. Dino Krupić koji na Filozofskom fakultetu drži nastavu iz kolegija u domeni psihologije ličnosti,  metodologije I statistike.  U sklopu Norvela održava stručne edukacije i savjetovanja iz područja znanstveno-istraživačke djelatnosti (statistika i metodologija), ali i edukacije za stručnjake koji se bave procjenom ličnosti pojedinca.

Više o znanstvenoj produktivnosti  profesora Krupića možete pogledati na znanstvenoj bibilografiji:

https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/347575 

Projekt Kvaka

Projekt Kvaka

 

Projekt Kvaka je naša poligon baza za volonterski rad, suradnju s drugim volonterima i stručnjacima, kreiranje projekata i programa za najranjivije skupine. Kroz projekt imamo suradnju sa sličnima nama 🙂 osobama koje žele promjenu kada je u pitanju mentalno zdravlje, osobe koje se žele razvijati i rasti, koje žele kreirati nešto novo, te koje pronalaze sebe u pomaganju drugima.

 

css.php