O nama

Dajana Krupić

Dajana Krupić

vlasnica Norvela

Po samom završetku studija psihologije 2009- te godine započinjem s edukcijom iz kognitivno-bihevioralne terapije koju otada primjenjujem, ali i koristim u svom svakodnevnom životu. Osim uloge psihologa, imam i druge značajne uloge. Tako mogu reći da se oblikujem i rastem kao osoba kroz ulogu majke dvoje prekrasne djece, ulogu supruge jako poticajnog i podržavajućeg supruga, ulogu prijateljice, mentorice, kolegice, sestre, kćeri, susjede, pripadnice zajednice u kojoj živim…

Poduzetnička ideja da pokrenem Norvel je nastala kao produkt dugogodišnjeg iskustva u savjetodavnom radu kroz psihološku praksu. Od samog završetka studija psihologije djelujem i vodim psihološka savjetovanja kroz civilna društva. Od 2009. prakticiram kognitivno – bihevioralne tehnike u savjetodavnom radu. Osnivač sam Udruge za zaštitu mentalnog zdravlja i pozitivne obiteljske klime „Kvaka“ koja je povezala niz stručnjaka iz područja psihologije te je realizirala nekoliko projekata. Paralelno uz angažman u civilnom sektoru, imam i dugogodišnje iskustvo u radu

  • s djecom i mladima kroz rad u školskom i zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi,
  • s ovisnicima,
  • s obiteljima kroz psihološka savjetovališta,
  • na partnerskim odnosima i
  • sa žrtvama mobinga – zlostavljanja na radnom mjestu.

Nastojim se stalno usavršavati i educirati, a zanimam se za kliničko područje rada i istraživanja, te sam educirana za procjene klijenta stručnim i dijagnostičkim sredstvima.

Iskustvo rada u zdravstvenom sektoru u domeni psihijatrije ukazalo mi je na potrebu za drugačijim pristupom mentalnom zdravlju, psihološkoj dobrobiti pojedinca, a osobito kada su u pitanju najranjivija skupina našeg društva, a to su – djeca.

Posjedujem iskustvo u radu u javnom, privatnom i nevladinom sektoru što mi je pomoglo da razumijem bolje prirodu ljudskih odnosa na radnom mjestu, te samim time potrebe zaposlenika, tako da imam interes za mentalno zdravlje u radnim organizacijama.

Član sam Hrvatske psihološke komore i Udruženja za bihevioralno – kognitivne terapije.

Moji profesionalni interesi odnose se na psihoterapiju, kliničku psihologiju i psihologiju ličnosti. Posebno se zanimam za temu depresije i anksioznosti kod djece i odraslih te problema koji su usko povezani s tim. Kroz svoj posao primjenjujem niz osmišljenih radionica i programa upravo za to područje, te ono što me najviše veseli, mogu isprobava i kreirati nove tehnike u radu s klijentima. Kontinuirano se usavršavam u Mindfulness terapijama i Terapiji prihvaćanja i suosjećanja (ACT   treći val kognitivno bihevioralnih terapija). 

Moje životno i radno iskustvo mi govori kako svaka osobna promjena proizlazi iz nas samih. Vodim se motom; Tko hoće – nađe način. Tko neće – nađe izgovor. Kao ravnateljica Poliklinike za psihijatriju i fizikalnu medicinu stekla sam uvid u mogućnosti i ograničenja zaštite mentalnog zdravlja u okviru zdravstvenog sustava. To iskustvo me nagnalo da pokušam nešto održivije, te dugoročno korisnije za zajednicu u kojoj živim.

Dino Krupić

Dino Krupić

vanjski suradnik Norvela

Uz psihološko savjetodavni i tretmanski rad bavimo se i istraživačko- edukativnim radom. U tom dijelu najveću ulogu ima dr.sc. Dino Krupić koji na Filozofskom fakultetu drži nastavu iz kolegija u domeni psihologije ličnosti i metodologije. U sklopu Norvela održavat će stručne edukacije i savjetovanja iz područja znanstveno-istraživačke djelatnosti (statistika i metodologija), ali i edukacije za stručnjake koji se bave procjenom ličnosti pojedinca.

 

https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/347575 

Udruga Kvaka

Udruga Kvaka

 

Udruga Kvaka je naša poligon baza za volonterski rad, suradnju s drugim volonterima i stručnjacima, kreiranje projekata i programa za najranjivije skupine. Kroz udrugu imamo suradnju sa sličnima nama 🙂 osobama koje žele promjenu kada je u pitanju mentalno zdravlje, osobe koje se žele razvijati i rasti, koje žele kreirati nešto novo, te koje pronalaze sebe u pomaganju drugima.

Udruga funkcionira po principu donacija i projekata. Putem donacija omogućavate prostor za besplatni psihološki tretman. <3

Donirati možete na broj računa:  HR40239000111008 (Poštanska banka), OIB: 83792814681

css.php