Ponekad je razgovor najbolji način da budeš jači.

Mjesto promjene i prihvaćanja
EDUCIRAMO. U mogućnosti smo pomoći kada su u pitanju problemi povezani s emocionalnim poteškoćama, kao što su anksioznost i depresija.
PRONALAZIMO RJEŠENJA za probleme u Vašim životima, kao što je suočavanje s razočarenjima, žalovanje, obiteljski problemi, nezadovoljstvo poslom i karijerom.
MODIFICIRAMO načine razmišljanja i djelovanja koje Vas sprječavaju da radite produktivnije i da uživate u odnosima. 

 

  • PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE I TERAPIJA

Terapija i savjetovanje su namijenjeni svima koji žele uvesti neke promjene u svom životu, preuzeti odgovornost i na taj način adekvatnije funkcionirati u svakodnevnim odnosima i situacijama. Najefikasniji tretman osigurava se suradljivim, iskrenim i povjerljivim odnosom između psihologa i klijenta. Kada primijetimo da neke uloge u životu ne ostvarujemo adekvatno ili imamo ponavljajuće obrasce ponašanja i “rješenja” problema koji nas dovode u stresne i nelagodne situacije, dobro je izaći iz tzv. „komfor zone“ i raditi na sebi… uz stručnu pomoć možete brže doći do skrivenih i željenih realnih ciljeva.

Što da očekujem u prvom susretu sa psihologom?

  • PSIHOLOŠKA PROCJENA ODRASLIH I DJECE

Psihološka procjena podrazumijeva otkrivanje svojih prednosti i slabosti, te prilagođavanja svojim mogućnostima stil komunikacije, odgoja, pristupa problemu, posla, učenja i društvenih interakcija. Procjena vam otkriva kako doživljavate sebe, kakve sposobnosti imate i može vam pomoći u daljnjem razvoju i napretku. Procjena se provodi u pravilu prije svakog tretmana s ciljem kvalitetnijeg određivanja problema i konkretnih koraka u tretmanu. 

Procjena djece uključuje: inicijalni razgovor s roditeljima (1h), opservaciju  (1h), testiranje za jedno dijete (2-4 h), pisano mišljenje (3-4h), savjetodavni razgovor s roditeljima (1h). 

Procjena odraslih uključuje: inicijalni razgovor (1h), testiranje (2-3h), pisano mišljenje (3-4h), savjetodavni razgovor s klijentom (1h).

 

  • TRETMAN ZA DJECU 

Rad je individualiziran, edukativan, poticajan i kreativan. U radu sudjeluje dijete i po potrebi roditelj. Uvijek rado odgovaramo na poruke kada su u pitanju emocionalni problemi i problemi u ponašanju kod djece. Radimo s djecom koja imaju problema u ponašanju, problema u organizaciji i učenju, koja se bore s problemima raspoloženja, niskim samopouzdanjem, lošom slikom o sebi, traumama… 

 

  • RADIONICE ZA OSOBNI RAST I RAZVOJ

Tretmani su kreirani za određeni psihološki problem, te formiramo manje grupe koje potiču promjenu, motivaciju i razumijevanje. U tretman se ulazi nakon psihološke procjene i inicijalnog intervjua, uz Vaš pisani pristanak.  Naše radionice se bave temama anksioznosti i depresije, brigama i utjecaju misli na naše ponašanje.

 

  • RAD S OBITELJIMA I PAROVIMA

Cilj terapije je prihvatiti i preuzeti odgovornost za poteškoće u roditeljskom, te romantičnom odnosu. Naglašavamo važnosti uvida u vlastita (ne)realna očekivanja, nedostatke i pogreške, bez svaljivanja krivnje na partnera. Potrebno je moći prihvatiti neizbježne poteškoće u braku, uvažavati partnera i naći kompromis za određena ponašanja koja nam se kod partnera ne sviđaju.

U Norvelu pružamo podršku i roditeljima u procesu rastave, ili nakon rastave. Smatramo da je važno naučiti kako zadržati kvalitetnu roditeljsku ulogu te i dalje s bivšim partnerom surađivati na tom planu. 

 

  • ISKUSTVENO – EDUKATIVNE RADIONICE I PREDAVANJA

Radionice provodimo s ciljem promoviranja suvremenih i znanstveno utemeljena stajališta psihološke struke o konkretnim temama. Cilj je  javnosti i stručnjacima omogućiti kvalitetan prikaz psiholoških problema, psiholoških metoda načina rada i iskustva. Put do boljeg razumijevanja sebe i svijeta oko sebe je edukacija te realno i objektivno promišljanje.

  • EDUKACIJE I PREDAVANJA ZA STRUČNJAKE

Kreiramo edukacije i podršku za stručnjake pri izradi i provedbi znanstvenih istraživanja i radova. Koristimo najnovije analize obrade podataka iz područja multivarijatnih metoda. Također kreiramo edukativna predavanja i radionice za stručnjake koji se bave domenom psihologije te žele naučiti više o određenim procesima ličnosti, novim istraživanjima, upitnicima i dr. Edukacije ćemo periodično provoditi, a broj edukacija će ovisiti o broju prijavljenih osoba. Za edukacije pratite naša događanja ili nam pošaljite mail s upitom za pojedinu edukaciju.

  • SURADNJA S PODUZETNIČKIM ORGANIZACIJAMA

Danas mnoge organizacije potiču psihološku dobrobit svojih zaposlenika. Na taj način potičete motivaciju svog radnika, te radite na jačanju povjerenja i lojalnosti radnika.  Ako ste primijetili da Vaš radnik ima poteškoća, da ima problema i van organizacije, ili se trenutno ne snalazi u organizaciji, a ne želite ga izgubiti, omogućite mu rad na sebi i stručnu pomoć pri rješavanju aktualnih životnih problema. 

Prema potrebi organizacije, provodimo testiranje kognitivnih sposobnosti i ličnosti. 

css.php