smjernice za prijave 2024

Dragi svi,

kao i svaka osoba i sami se nalazimo u situacijama kada nam treba pomoć i da je tada želimo odmah. Ako primijetimo da moramo čekati ili ne razumijemo zašto moramo čekati dugo, ulovi nas nervoza i frustracija. U zadnje tri godine potreba za radom na mentalnom zdravlju se jako promijenila i sve više osoba je osviješteno na tom području. 

Tako da kada nas pitate “Zar toliko ljudi traži pomoć?”, reći ćemo DA. Vjerujemo da je najteže kada tražite pomoć a dugo ste odgađali… i mi još kažemo da čekate. U takvim situacijama moguće da je pomoć i potrebna hitno, no tada savjetujemo i pomoć psihijatra. Ono što je dobro što danas internet donekle pruža informacije kako si pomoći.. barem dok ne dođe period da razgovarate sa stručnjakom. 

Potražnja za raznim uslugama se povećala tako da nije čudno da čekamo za sve.. no briga o mentalnom zdravlju ne nudi jednostavna i brza rješenja već je to proces. Mnogo puta smo čuli izjave poput “Pa što vam je problem obaviti jedan razgovor?”, No, da je to običan razgovor, onda bi vi lako svoj problem riješili i sa prijateljem.  

Ono što nam ostavlja mogućnost je da tražimo adekvatnu pomoć dok je ne nađemo. 

Mi smo spremni ponuditi informaciju i uputiti vas dalje prema stručnjacima za koje vjerujemo da bi bili adekvatni za vaš problem. Želja nam je da dobijete pomoć što prije. Ni mi ne želimo da čekate, no da bi pazili na vlastito zdravlje nužno je da postavljamo granice u radu. 

 

Zbog sve većih upita na dnevnoj bazi, i procjene da dobar dio upisanih odlučuje čekati i preko 12 mjeseci na tretman kod nas, ovdje navodimo neke smjernice:

*trenutno je moguće za tretman upisati se na listu čekanja, savjetujemo da to obavite putem naše prijavnice na stranici; trenutno za individualno primamo klijente upisane u rujnu 2023. godine.

*naš rad je aktivan i očekujemo da klijent između susreta provodi dogovorene vježbe i zadatke da bi sam zajednički rad bio efikasniji

*stručni smo za anksiozne poremećaje (anksioznost, okp, socijalna anksioznost, napadi panike) i depresiju, popratne probleme vezane uz emocionalni razvoj, samopoštovanje i samopouzdanje, partnersku terapiju iz domene kognitivno bihevioralnih terapija

*kada pošaljemo mail ili sms da vas možemo primiti i ne dobijemo odgovor u roku 7 dana, smatramo da više ne čekate i brišemo vas sa liste.

*nemamo psihijatra i ne izdajemo lijekove; u određenim situacijama očekujemo –  ako je takva procjena, da dok radite s nama morate imati i pratećeg psihijatra, osobito ako imate farmakoterapiju.

*nismo za hitne situacije – znači klijent mora biti u mogućnosti doći na susret

*ne radimo savjetovanje putem telefona; možemo vas kratko usmjeriti, no mislimo da je naša stranica jasna i informativna za taj dio (barem nam to iznose mnogi klijenti)

*ne provodimo psihološku obradu trenutno

*radimo i online (Zoom, Skype); nužno je da imate privatnost i dobru vezu, za online prioritet imaju oni koji mogu pristupiti susretima prijepodne

*radno vrijeme koje je ovdje navedeno nema veze s našim naručivanjem

* MOLIMO da ne propuštate termine i da ga na vrijeme otkažete, upravo zbog drugih osoba koje čekaju.

*Molimo da ako ste upisani na listu, a pronašli ste nekoga za rad dalje, da javite da otkazujete čekanje. Ta informacija nam je važna da bi mogli procijeniti broj osoba koje čekaju. 

*kako se situacija bude mijenjala tako ćemo nadopunjavati obavijesti.

Zahvaljujemo svima na strpljenju i razumijevanju!

**Čekanja su duža od prosjeka i na to trenutno ne možemo utjecati.
Ono što možete je potražiti online pomoć, ili pogledati na stranici o mentalnom zdravlju druge mogućnosti traženja pomoći.

**na našim stranicama popratite kako si pomoći u određenim situacijama i što napraviti. Možete nas pratiti na stranici Instagrama (@norvel.hr) gdje smo nešto aktivniji sa savjetima i podrškom. Stranica nije zamjena za psihoterapiju!

 

31.05. 2024.

 

 

 

Skills

Posted on

June 15, 2021

css.php